Annejet van der Zijl


Annejet van der Zijl
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
03 juli 1962
Biografie

Annejet van der Zijl (1962) is een redelijk beroemde Nederlandse schrijfster. Tot nu toe heeft ze verschillende hboeken geschreven die al snel bestsellers werden.

Sommige van haar boeken zijn inmiddels zelfs verfilmd, zoals het boek ‘Sonny Boy’. Ook heeft ze al vele prijzen gewonnen op het gebied van literatuur.

Annejet groeide op in Friesland. Na haar gymnasium ging ze kunstgeschiedenis studeren in Utrecht, maar maakte dit niet af. Ze studeerde uiteindelijk af in massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze nog een master in Londen gedaan voordat ze debuteerde met haar boek ‘Jagtlust’.

In 2002 begon Annejet zich te richten op de biografie van Annie M.G. Schmidt. Toen dit boek uit was gebracht, werd het gezien als definitieve biografie van Annie M.G. Schmidt en ze heeft er inmiddels verschillende prijzen voor gekregen.

Er kwamen steeds meer boeken uit en heeft ze een eigen stijl weten te ontwikkelen. Haar boeken worden keer op keer beloond met verschillende prijzen: AKO literatuurprijs, de NS publieksprijs, Libris geschiedenis prijs en nog een aantal andere prijzen.

 
Meer details
Annejet van der Zijl

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen