Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Experiment: hoge cijfers = minder lessen

Experiment: hoge cijfers = minder lessen

Door Simon

Het liefst wat scholieren doen? Níet in de les zitten.Experimentje! Hoge cijfers? Krijg je meer vrij. Lage cijfers? Krijg je meer les. 4-havo'ers van het Reggensteyn in Nijverdal kunnen na de herfstvakantie door hoge cijfers te halen vrije uren verdienen. Goeie shit, of niet?

We hebben de nieuwsberichten er eens op nageslagen. De school (vlakbij Almelo) wil volgens de TC Tubantia de 'zesjescultuur' doorbreken en scholieren een goede reden geven om hoge cijfers te halen. 

Ze hebben speciaal voor 4-havo'ers gekozen, omdat scholieren uit dat leerjaar berucht zijn om hun spijbelgedrag. Het is niet zo dat je als je straks alleen maar tienen haalt, je dan thuis mag blijven. Die verplichte duizend lesuren die je moet krijgen, hou je echt wel.

Er is een maximum aantal 'snipperuren' en die worden bijgehouden met de 'snipperkaart'. Bovendien: scholieren die slecht scoren, moeten langer op school blijven (meldt RTL Nieuws).

Wat denk jij? Ga jij harder werken als je dan meer vrije tijd krijgt?

Gepubliceerd op 18 oktober 2011

REACTIES

U.

U.

What else?

12 jaar geleden

W.

W.

Dan wil ik eerst weten hoe het precies werkt.

12 jaar geleden

R.

R.

het moet het ook wel waard zijn. niet dat je 10 uur extra leert voor 1 uur extra vrije tijd ofzo.

12 jaar geleden

T.

T.

Ik las "minder les = hoge cijfers".

Was nóg boeiender geweest.

12 jaar geleden

K.

K.

jonge, zodra ik da weet dan leer ik lijk ne gekapte.

12 jaar geleden

I.

I.

Is echt een belachelijke regel. Ik zit zelf ook in 4 Havo ik leer meer dan de meeste van mijn klasgenoten en toch heb ik slechtere cijfers. Dat betekent dus dat die leerlingen die niet leren en toevallig heel intelligent zijn en hoge cijfers halen vrij krijgen en de leerlingen die hard leren voor een zesje langer op school moeten blijven. Gelijk afschaffen die regel!!!

12 jaar geleden

X.

X.

Ik ben het met 'ikke' eens. Dit kan je niet maken tegenover andere leerlingen, de één leert harder dan de ander voor een hoog cijfer.

12 jaar geleden

P.

P.

Dan vraag ik mij af of je wel op het juiste niveau zit als dat bij alle vakken zo is IKKE?

12 jaar geleden

B.

B.

als je hoe dan ook 1000 lesuren verplicht zijn en je krijgt meer vrij dan moet je die uren later tog weer inhalen anders heb je geen 1000 lesuren... dan heeft die regel ook geen nut =__= PS geen zin om te berekenen hoeveel uur je maximaal per jaar vrij kan krijgen xD

12 jaar geleden

V.

V.

Ik denk dat het wel kan werken. Voor mensen die hard werken en toch lage cijfers halen lijkt het misschien oneerlijk, maar die personen moeten dan ook beseffen dat ze de extra tijd best kunnen gebruiken. De leraren kunnen dan juist gerichter les geven voor mensen die het minder goed snappen.

12 jaar geleden

S.

S.

Vind persoonlijk niet dat elke leerling hier toegang tot moet krijgen, misschien mogelijkheid om de uren die je dan kan 'snipperen' te incasseren in lessen/ studieuren voor vakken waar je geen voldoende voor staat? Vind dat je voor alles goed moet staan al wil je dit daadwerkelijk gebruiken om te verzuimen.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.