Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Stormbreaker door Anthony Horowitz

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Stormbreaker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 682 woorden
  • 13 mei 2008
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
71 keer beoordeeld

Boekcover Stormbreaker
Shadow
Stormbreaker door Anthony Horowitz
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam van de auteur:
Anthony Horowitz

Naam van de uitgever / jaar verschenen:
Facet, 2000

Stormbreaker
Alex woont bij zijn oom Ian. Hij kent zijn ouders niet omdat ze waren omgekomen in een ongeluk vlak na zijn geboorte. Zijn oom is nu door een verkeersongeluk om het leven gekomen, volgens de politieagenten.

Bij zijn begrafenis ontmoet Alex meneer Blunt, president-directeur van de bank, waar zijn oom zou werken.. Omdat Alex het niet vertrouwt, gaat hij op onderzoek uit.
Als hij weer thuis aankomt wordt hij gebeld door de bank, of hij even langs wil komen. Hier wordt Alex door blunt even in een kamer gezet, meneer Blunt zou zo komen. Alex gaat stiekem op zoek naar het kantoor en hij vindt daar een boek over zenuwgassen. Hij begint steeds meer een vermoeden te krijgen dat zijn oom helemaal niet bij een bank werkte. Hij zou een missie moeten voltooien van z’n oom. Daarom wordt gestuurd naar een legerkamp, waar hij in 2 weken tijd opgeleid wordt tot een speciaal agent.

Daarna zetten ze hem op de missie bij een bedrijf, genaamd “Saylecom” in Cornwal. Dat bedrijf maakt goedkope supercomputers die stormbreakers heten, en die voor alle scholen van Engeland worden ontwikkeld.
Via een verborgen grot komt hij terecht in de “Bio-beveiligde zone” van Saylecom. Hij ontdekt daar dat er in de computer miltvuurbuisjes worden geplaatst. Dat miltvuur verspreidt zodra de president de stormbreakers met elkaar verbindt bij de grote opening in het Wetenschapsmuseum. Als de stormbreakers worden verbonden dan sterven alle kinderen.
Helaas voor Alex komt de directeur, Herod Sayle erachter dat hij een spion is. Herod gooit hem in een aquarium, waar hij door een soort van kwal geprikt kan worden. Of waar hij kan verdrinken door vermoeidheid. Gelukkig heeft hij een soort zalf die door metaal heen brandt…

Ondertussen is het 11.00 uur, en het netwerk wordt om 12.00 uur geopend. Als het netwerk wordt geopend dan sterven alle kinderen die thuis voor hun pc’s zitten. Het lukt hem nog maar net om in een vliegtuig te springen, boven Londen springt hij eruit. Hij moet eerst nog een tijdje zoeken achter het museum. Hij vindt het en valt op het dak van het Wetenschapsmuseum, dat instort.
Hij schiet op Herod en schiet de computer kapot, voordat die aangezet kan worden. Herod Sayle (de grote bijna kindermoordenaar) ontkomt. Als hij na dit gebeuren in het wetenschapsmuseum terug naar thuiskomt, wordt hij ontvoerd door Herod. Herod brengt hem boven een wolkenkrabber met de bedoeling hem te vermoorden. Er staat daar een helikopter en een andere man, genaamd Yassen die een huurmoordenaar is. Het is de bedoeling dat ze Alex doodschieten, net zoals ze deden bij zijn oom. Yassen bedenkt zich, en schiet Herod dood. En zo eindigt het verhaal.

Korte samenvatting over Alex:
Hij is een stoere en slimme jongen die wel van avontuur houd en ook veel durft: zoals zwemmen in een onderwater-rivier in de grot. Verder is hij ook wel serieus en sportief, en heeft dus veel doorzettingsvermogen.

A) Anthony Horowitz is geboren in Engeland op 5 april 1955. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Zijn eerste boek schreef hij op 23 jarige leeftijd. Nu heeft hij zo’n 20 kinderboeken geschreven, waaronder een stuk of 6 met dezelfde personages als in dit boek. Ook wordt dit boek, “Bolbliksem” volgend jaar verfilmd.
B) Hij schrijft vooral actie en spionage boeken, en soms ook griezelverhalen.
C) Vaak over Alex Rider, die op onderzoek uitgaat naar een vreemde en soms griezelige gebeurtenis.

D) Het is een bekende schrijver, en veel mensen vinden zijn boeken erg goed.
E) Een lijst met boeken die hij heeft geschreven:

1986 Frederick K. Bower, etter!
1987 De kruisboog :
1987 Daar ga je, Frederick K. Bower
1987 De Malteser erfenis
1988 Publieke vijand nummer twee
1988 Grieselstate
1988 Kernenergie voor de duivel
1989 De nacht van de schorpioen
1989 De zilveren citadel
1990 De tien vingers van Sedna
1990 De honden van Aktaioon
1991 De jongen die teveel wist
1991 De dag van de draak
1991 De man met de kap
1992 Grieselstate II
1994 Het oma-komplot
1995 De overstap
1996 Angst
1997 Duivel en Duivelsmaatje
1998 Meer angst
2000 Bangelijk

2000 Bolbliksem
2000 Cromhout
2001 Point Blanc
2002 Horowitz horror
2002 Cayo Esquelito
2002 De man die gewist was
2002 Overleven op krokodil-eiland
2003 Adelaarsspel
2004 Scorpia

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stormbreaker door Anthony Horowitz"