Een goede dag voor de ezel door Tim Krabbé

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Een goede dag voor de ezel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 302 woorden
  • 28 februari 2013
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
23 keer beoordeeld

Boekcover Een goede dag voor de ezel
Shadow

Dat meisje had een lief gezicht. Misschien hield die jongen wel gewoon van haar, maar kon hij dat niet uiten door het talent dat hij in zichzelf had ontdekt: het vermogen vrees te verspreiden. Misschien wilde hij dat talent helemaal niet hebben, maar stond hij machteloos tegenover het genot dat het ontzag voor zijn slechtheid hem verschafte. Misschien verlangde hij er…

Dat meisje had een lief gezicht. Misschien hield die jongen wel gewoon van haar, maar kon hij dat niet uiten door het talent dat hij in zichzelf had ontdekt: het vermogen vrees te …

Dat meisje had een lief gezicht. Misschien hield die jongen wel gewoon van haar, maar kon hij dat niet uiten door het talent dat hij in zichzelf had ontdekt: het vermogen vrees te verspreiden. Misschien wilde hij dat talent helemaal niet hebben, maar stond hij machteloos tegenover het genot dat het ontzag voor zijn slechtheid hem verschafte. Misschien verlangde hij ernaar gewoon samen met haar te zijn en elkaar zacht te strelen en te beminnen, maar had dat andere genot hem daarvan afgesneden. In Een Goede Dag voor de ezel brengt het toeval een man ertoe wraak te nemen voor de vernedering van een hem onbekend vijftienjarig meisje door een hem eveneens onbekende jongen. Deze wraak, die was voorbestemd om door een ander te worden uitgevoerd, verandert de levens van alle betrokkenen drastisch en leidt tot een onverwachte ontknoping bij de confrontatie tussen beide wrekers. Krabbés haarscherpe inzicht in menselijke relaties, zijn doeltreffende taalgebruik en zijn veelgeroemde vermogen om een kristalhelder verhaal te componeren, staan garant voor een literaire gebeurtenis van de eerste orde.

Een goede dag voor de ezel door Tim Krabbé
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting

Mischa pleegt op het begin van het boek een moord op een jongen genaamd Bart Meeuwissen. Hij pleegt de moord met een geweer waarmee hij zijn ex-vriendin Lydie wilde vermoorden. Hij moest alleen nog wel even oefenen. Dit ging hij in het bos doen. Echter durfde hij niet te schieten omdat iemand dat zou horen. Uiteindelijk schoot hij wel en merkte hij dat je het nog niet eens zo hard hoorde. Toen hij in de bus terug naar zijn auto zat, hoorde hij dat er een meisje viskutje genoemd werd. Hij volgde de jongen die het zei. Uiteindelijk werd het hem te veel en hij vermoordde de jongen. Uiteindelijk blijkt het dat die jongen Bart Meeuwissen blijkt te heten. Hij blijkt ook het meisje ‘viskutje’ verkracht te hebben samen met zijn andere vrienden. Esther, het meisje die viskutje genoemd wordt, woont samen met haar vader maar zegt niks tegen hem. Ze is verliefd op Bart. Totdat hij rare dingen gaat doen zoals vrienden mee laten kijken met vrijpartijen. De vader van Esther merkt echter wel dat er iets is. Na een tijdje komt hij er achter dat Esther viskutje is. Dan besluit hij om met zijn dochter op wereldreis te gaan om zijn dochter weer terug te vinden. Ze gaan heel veel landen af. Wanneer ze in Sydney komen ontmoet Esther uiteindelijk de moordenaar van Bart en zij bedankt hem omdat zij haar leven weer nut gegeven heeft. Mischa (de moordenaar) is heel blij dat hij haar tegenkwam omdat hij op het punt stond om het tegen zijn vriendin te vertellen omdat hij er nog steeds niet overheen was. Op het moment dat ze gepraat hadden, wist hij één ding zeker!!! Hij zou het nooit tegen zijn vriendin zeggen. Hij had er nu geen spijt meer van.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een goede dag voor de ezel door Tim Krabbé"