Koorts door Saskia Noort

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover Koorts
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 940 woorden
  • 21 oktober 2013
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
12 keer beoordeeld

Boekcover Koorts
Shadow

Koorts is een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze be…

Koorts is een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en z…

Koorts is een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Koorts door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdpersonen

Dorien Keizer: is journaliste voor het vrouwenblad Eva. aan het begin van het boek getrouwd maar gaat bij haar man weg. Ze heeft een nieuwe beste vriendin Ellen hiermee gaat ze samen op vakantie naar Ibiza. Ze kijkt erg tegen Ellen op. ze vind zichzelf een mislukt en lelijk.

Ellen: is een nieuwe collega van Dorien ze is nieuw op de redactie als stilisten. Ze is een ‘’vrijgevochten’’ typen. ze neemt graag de relaties van anderen onder de loep en zecht wat er allemaal slecht aan is maar eigenlijk is ze zelf een beetje jaloers op de mensen die echter liefde kennen.

Joost: heeft samen met Dorien gestudeerd, ze hebben 15 jaar lang een relatie gehad en hij is een helle goede man.

Lana: druk dealer op Ibiza.

Samenvatting

Dorien is een 35 jaar oude vrouw die samen met Joost woont, op een dag komt ze aangeschoten thuis en ze zegt hem dat ze klaar is met hun relatie. Ze beëindigt hun relatie en trekt in bij haar nieuwe vriendin Ellen. 

Er stond nog een vakantie voor Joost en Dorien gepland naar Ibiza, uiteindelijk word er besloten dat Dorien samen met Ellen gaat. Als ze uit het vliegtuig stappen begint het feesten meteen, cocktails op het stand. Ellen komt via een contact bij Lana een druk dealer die hun meeneemt naar een feest in de buurt, Dorien wil eigenlijk niet mee ze wil eerst even naar het huis om allen spullen uit te pakken en zich op te knappen. Maar ze wil niet achterblijven van de rest en gaat toch mee.

Op het feest ontmoet ze enne Nick hij is Healer, hij zegt dat ze moet oppassen voor het water. Later gaat ze met een groep mensen mee naar de Pasha een grootten club. Als ze daar klaar zijn gaan ze afteren bij iemand thuis, hier aangekomen krijgt ze punche waar druks in ziet ze valt vlouw of in slaap en word in haar huisje weer wakker. Er is alleen één probleem Ellen is weg en hoe is ze in het huis gekomen?

Ze gaat terug naar de stad om haar auto te halen en om Ellen te zoeken. Ze voelt zich hellemaal niet goed, later komt ze Nick weer tegen hij pikt haar op en geeft haar iets te drinken en te eten. Ze verteld hem dat ze Ellen kwijt is en dat ze naar haar auto moet. Hij brengt haar naar de auto. Nick voelt dat er iets niet goed is met Ellen en besluit Dorien te helpen zoeken.

Het verhaal slaat over naar een psychopaat die vrouwen ombrengt nadat hij een vrouw van het balkon heeft afgegooid en hij naar buiten loopt komt hij een vrouw tegen die zegt dat ze alles heeft gezien, hij neemt haar mee en zegt dat ze naar het politie bureau gaan. Maar dit doet hij niet hij neemt haar mee naar zijn boot en sluit haar hier op.

Dorien en Nick gaan naar de villa van het feest van de dag daarvoor hier ontmoeten ze de mensen waarmee ze de dag daarvoor mee opstap was geweest Ellen zou met een andere jongen mee zijn gegaan naar een ander feest.

Ze krijgen te horen dat er een super feest is bij iemand anders waar je gemaskerd moet komen ze gaan ernaartoe. Hier ontmoeten ze Lana weer die besluit onder lichte dwang te helpen zoeken naar Ellen, ze word (natuurlijk) niet gevonden. Als ze even naar de WC ontmoet ze 2 meisjes een van de 2 heet Bobbie ze verteld hen het helle verhaal en ze krijgt het kaartje van Bobbie voor het geval van nood. later hoort ze een meisje huilen. Als ze gaat kijken zit er een meisje van ongeveer 3 jaar te huilen op een andere WC. Haar naam is Star, Ze praat tegen haar en wordt meegenomen naar haar kamer.

Ondertussen is Ellen aan het ontsnappen, ze was opgesloten in de boot van de psychopaat. Ze heeft een ruitje ingegooid en is daaruit geklommen.

Als ze het kind aan het verschonen is dan komt de vader binnen hij stelt zichzelf voor als Ricardo. Ze helpt hem om zijn dochter te gijzelen omdat hij zegt dat Ellen bij hem thuis is, dit is ook waar. Ze gaat met hem mee maar ze moeten eerst wat spullen ophalen voor Star. Bij hem thuis wordt haar mobiel heel makkelijk door hem gestolen.

Later gaan ze naar de boot hij wil hier Dorien en Ellen in één keer omleggen. Dorien weet dat hij een foute man is omdat Ellen nooit mee het water op zou gaan omdat ze heel erg zeeziek is.

Aangekomen bij de boot die niet in de haven licht gaan ze met een kleine boot naar de boot waar Ellen is. Ricardo wil de twee vrouwen laten omleggen door zijn handlanger Malen, er is allen een probleem aan het plan want Ellen licht ondertussen met een stalen balk in een bak op de boot. Als Dorien de machine kamer in word gebracht draait ze om om hem te beuken ze verbaast zich dat ze met haar beuk hem knock-out heeft weten te krijgen dan ziet ze Ellen staan. Ze moeten maken dat ze wegkomen omdat Ricardo het jacht wil opblazen. Vlak voor de explosie springen Dorien en Ellen van boort.

Het verhaal gaat een jaar later verder als Dorien gaat trouwen met Joost.

Eigen mening

ik vond het een leuk boek met een erg zwak einde.

Moraal van het verhaal:

het moraal is denk ik dat goed bent zoals je ben en dat je niet hoeft te zijn zoals anderen     

REACTIES

S.

S.

heb je het boek überhaupt wel gelezen?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Koorts door Saskia Noort"